Rini-Verhoeven-Gouda- tuinen-tuinontwerp

Rini Verhoeven is geboren in 1959 te Rotterdam.
Als kind speelde zij het liefst buiten, vanuit de beslotenheid van de ouderlijke tuin werd gaandeweg de omgeving ontdekt. Als tiener was zij vaak in de grienden langs de Lek te vinden. In deze periode was zij actief lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie, de NJN, waar zij zich vooral bezig hield met de Nederlandse flora.

Tegelijkertijd ontwikkelde zij interesse in bouwkunde, met haar vader bestudeerde zij de bouw- en werktekeningen die hij ontving, hij maakte interieurbetimmeringen.

Verwonderlijk was het dan ook niet dat zij koos voor een opleiding aan de Tuinbouwschool, richting aanleg en onderhoud van tuinen. Zij volgde de opleiding in Rijswijk, Huis te Lande, waar de vakken tuinontwerpen, tuinkunstgeschiedenis en plantenkennis favoriet waren. In verschillende engelse tuinen deed zij stages, waar zij een grote plantenkennis opdeed. Nadat zij de tuinbouwschool verliet ontwierp zij vele particuliere tuinen, groot en klein. Zes jaar lang werkte zij bij Plantentuin Esveld in Boskoop, waar zij haar kennis van bomen en struiken heeft vergroot. Daarnaast ontwikkelde zij verschillende cursussen, zoals de cursus 'Ontwerp je Tuin', 'Beplanting' en 'Tuinwerk'.

In 2011/2012 volgde zij de opleiding 'Stadse Landschappen' aan de Hogeschool Utrecht i.s.m. met de Tuinacademie, die in 2013 vervolgd werd met de opleiding Ontwerpmethodiek Buitenruimte aan het Ontwerpinstituut. Hier ontwikkelt zij zich verder in het ontwerpen van grotere projecten in stedelijk gebied.

Naast tuinarchitectuur en plantkunde heeft Rini Verhoeven interesse in architectuur, fotografie, beeldende kunst, wereldmuziek, literatuur en reizen.

Contact - Rini Verhoeven - Tuinontwerp

Rini Verhoeven
info@riniverhoeven.nl
06.43555498
KvK: 29032093
BTWnr: 1170.19.525.B.01
Deelnemer aan het VHG Ontwerpersplatform