Workshops-cursussen-Rini-Verhoeven-tuinontwerp-Gouda
Cursussen:         Ontwerp je tuin »    Fraai beplantingsplan »    Kies een Boom »    Bloembollen »   
Maatwerk »     Recente reviews van cursisten »


Zelf een ontwerp voor je tuin maken?

Dat kan, zaterdag 24 september start op de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul een cursus tuinontwerpen. In deze cursus begeleid ik je in het maken van een ontwerp en een bijbehorend beplantingsplan, na vijf lessen maak je een mooi ontwerp voor je tuin, helemaal naar je eigen ideeën, met daarbij een prachtig beplantingsplan. Het resultaat is een boeiende tuin, waar je het jaar door met plezier in zult verblijven.

Hoe gaan we te werk? Als eerste gaan we je tuin analyseren, wat zijn de sterke punten van jouw tuin, hoe ziet je gedroomde tuin eruit, hoe wil je de tuin gaan gebruiken? Vragen die het uitgangspunt vormen voor een boeiend ontwerpproces waarin ik je meeneem op zoek naar de meest ideale oplossing voor jouw plek, jouw tuin.

Elke week krijg je stof tot nadenken en een opdracht mee, die je thuis gaat uitwerken. Na vijf weken ontstaat zo een compleet tuinplan inclusief een plan voor de beplanting.
Na afloop heb je je eigen unieke tuinontwerp gemaakt en bijbehorend beplantingsplan, helemaal naar eigen smaak en toegespitst op jouw situatie. Het ontwerp is zo uitgewerkt dat je er gelijk mee aan de slag kunt gaan, of het ontwerp door een hovenier kunt laten realiseren.Review

"Twee jaar geleden heb ik een tuinontwerp en beplantingsplan bij Rini Verhoeven gemaakt. Met een paar aanpassingen is de tuin nu bijna klaar. Beplanten hebben we in fases gedaan dus we hebben al wat forsere borders en beginners.
We genieten erg van de tuin. Het plan heeft ons veel houvast gegeven.
We krijgen ook veel complimenten van de buurt. Bij deze nog bedankt voor de leuke avonden en het goede plan."
Anne-Marieke

  • RiniVerhoeven - cursussen Tuinontwerpen RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 2 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 3 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 4 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 5 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 6 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp Gouda
  • RiniVerhoeven - tuinontwerp 7 RiniVerhoeven - Cursus Tuinontwerp Riniverhoeven tuinontwerp GoudaFraai beplantingsplan

Wat zijn de geheimen van een goede beplanting? Hoe krijg ik een fraaie beplanting, zonder daar veel werk aan te hebben. Hoe zorg ik er voor om het hele jaar iets boeiends in de tuin te hebben? Welke planten lokken vogels en insecten in de tuin?
Zomaar wat vragen die mij veel gesteld worden en waar we in deze cursus een oplossing voor gaan vinden. Ik wil verschillende soorten beplantingen laten zien en je laten kennis maken met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de bodem en ligging van jouw tuin.
Aan het eind van de cursus heb je een goed doordacht plan, met bijbehorende plantenlijst, waarmee je meteen aan de slag kunt gaan in je tuin. Deze cursus sluit aan op de cursus 'Ontwerp je tuin'. Je deze cursus ook volgen als jouw tuin, of een deel daarvan, vraagt om een stevige ingreep in de beplanting.

Infomeer naar de mogelijkheden
of bel 06 - 43 555 498


Workshop Kies een Boom

Je zoekt een geschikte boom, maar wat moet je kiezen? Kies je er een voor het mooi, of heeft de boom ook nog een functie. In deze workshop gaan we op zoek naar de juiste boom voor je tuin. Wil je weinig of juist veel schaduw, wat past bij de sfeer van je tuin en natuurlijk laat ik je kennismaken met de bomen die voor jouw plek geschikt zouden kunnen zijn.
Voor deze toekomstige workshop heb je een plattegrond van je tuin nodig, schaal 1:50 of 1:100 en wat foto's van de plek.

Infomeer naar de mogelijkheden
of bel 06 - 43 555 498


Workshop Bloembollen

Wil je al vroeg in het voorjaar genieten van vrolijke kleuren in je tuin, met bloembollen verleng je het bloeiseizoen. Met je huidige beplanting als basis gaan we zoeken naar de bloembollen die daar bij passen. Behalve met voorjaarsbollen, laat ik je ook kennismaken met de mogelijkheden om in de zomer en in het najaar je tuin te verrijken met bloembollen.
Voor deze toekomstige workshop heb je een plattegrond van je tuin nodig, met daarin ingetekend de planten die in je tuin staan, schaal 1:50 of 1:100 en wat foto's van de plek.

Informatie via de Contactpagina
of bel 06 - 43 555 498Maatwerk

Niet alleen is het ontwerpen van een tuin of beplanting altijd maatwerk, maar informeer ook eens naar de mogelijkheden om voor bewonersverenigingen, vrienden of tuinclubs cursussen op maat te geven. Tijdens een maatwerk cursus kan ik ingaan op specifieke vragen of behoefte.
Denk bijvoorbeeld aan het maken van een gezamenlijke aanpak van voortuinen als de straat wordt opgehoogd. Of je gaat verhuizen naar nieuwbouw en je staat zoals je buren, voor de opgave een mooi plan te bedenken voor de tuin. Samen met de toekomstige buren een tuinplan maken is niet alleen een goede manier om nader met elkaar kennis te maken en gezamenlijke oplossingen te vinden voor bijvoorbeeld afscheidingen, ook kunnen inhuur van mankracht of materieel afgestemd worden en daardoor kosten bespaard

Heb je een tweede woning in het buitenland en weet je niet wat je met de bodem aan moet of welke planten het goed doen? Zit je met landgenoten in de zelfde omgeving met de zelfde vragen? Graag ben ik de reizende tuinonwerper, die voor een paar dagen het nuttige met het aangename kan combineren!
Informeert eens naar de mogelijkheden: ga naar het contactformulier
of bel 06 - 43 555 498